TMA

Financiële planning

Het belang van een totale financiële (inkomens)planning

Financiële planning, wat is dat eigenlijk?

Veel gehoorde uitspraken zijn: “waarom zou ik financieel plannen, ik heb toch alles geregeld?” en “financiële planning is voor vermogende mensen”.

Mensen hebben inderdaad op financieel gebied vaak allerlei zaken geregeld: de hypotheek, het pensioen, lijfrente(n), overlijdensrisicoverzekeringen, beleggingen, spaarplannen etc. Vaak zijn deze producten los van elkaar gesloten en is er geen inzicht in de samenhang van de verschillende financiële onderdelen.

Voor het nemen van de juiste beslissing omtrent al uw financiële producten is naar onze mening het maken van een financiële planning altijd de basis. Alleen als u het totaal overzicht heeft van de huidige financiële situatie en die van de toekomst, is het mogelijk om de best passende oplossingen te creëren. Dus of het nu gaat om het afsluiten van een hypotheek, een arbeidsongeschiktheids- of een overlijdensrisico-verzekering, de beste manier om dat te doen is de producten altijd af te stemmen op een totale financiële (inkomens)planning.

Buying and selling a house concept.

Waarin krijgt u inzicht met een totale inkomensplanning

  • Uw inkomen nu en in de toekomst
  • Nabestaandensituaties
  • Hypotheek(on)mogelijkheden bij verschillende inkomenssituaties
  • Ontwikkeling eigen vermogen en het aanwenden voor bijvoorbeeld pensioen of nabestaanden
  • Uw huidige voorzieningen: zijn die nog wel toereikend of juist overbodig geworden
  • Kunnen de huidige voorzieningen of andere zaken beter of goedkoper

Regelmatige update

Omdat niets zo veranderlijk is als (de financiële situatie van) de mens en zijn omgevingsfactoren, is het maken van een financiële planning altijd een momentopname. Bovendien zijn veranderingen in wetgeving en financiële producten aan de orde van de dag. Een regelmatige update van een financiële planning is dan ook ten zeerste aan te bevelen, zodat u tussentijds ook de regie houdt over uw financiële zaken.

Bent u ondernemer?

Dan weet u als geen ander dat u overal zelf voor moet zorgen. Vrijwel niets wordt meer door de overheid geregeld. Het gevolg is dat u doorlopend wordt geconfronteerd met enorme hoeveelheden informatie van verzekeraars en andere instellingen die allemaal het beste met u voor hebben. Wij staan graag voor u klaar om ook u te helpen bij uw beslissingen op het gebied van de aanschaf van financiële producten.