TMA

U heeft zelf een hypotheekplan?

En u wilt uw plan eerst laten doorrekenen?

Bij het aankopen van een (andere) woning of het aanpassen van de hypotheek doet u er goed aan om eerst gedetailleerd in kaart te brengen:
 
  • de financieringsmogelijkheden èn (niet onbelangrijk)
  • de eigen wensen op het gebied van bijvoorbeeld de maximaal gewenste woonlasten
 
Het in grote lijnen opstellen van een rekensommetje en de huizenmarkt opgaan kan voor veel teleurstellingen zorgen. Er komt op financieel en fiscaal gebied namelijk nogal wat kijken bij het aankopen van een woning, zeker als u verhuist naar een andere woning en te maken krijgt met een overbruggingslening, (tijdelijke) dubbele woonlasten en verschillende fiscale regimes. Daarnaast heeft iedere bank ook weer zijn eigen (aanvullende) acceptatieregels.
 
Echter niet iedereen zal gelijk naar een adviseur toe gaan, gezien de verwachte kosten. Een financieel dienstverlener zal u voor zijn diensten een opdrachtbevestiging laten tekenen en u zult die adviseur dan gaan betalen voor zijn dienstverlening. U kunt er dus voor kiezen om zelf te gaan rekenen.
 
Lees er meer over op www.eigenhypotheekplan.nl
 

Eigen adviseur

Het is echter ook mogelijk zelf uw plan te maken en uzelf toch goed voor te bereiden op uw zoektocht naar een andere woning of de aanpassing van uw hypotheek:

  • Met de online hulp van een ervaren adviseur
  • Berekeningen die niet zijn geautomatiseerd, maar zijn gemaakt door een adviseur
  • Zonder hoge kosten en
  • Zonder dat u gelijk (na)gebeld wordt door een commerciële adviseur (de websites waar u zelf kunt rekenen met veelal eenvoudige tools zijn voornamelijk bedoeld om met u in contact te komen)

Leest u maar eens verder!

  • komen)
Personal financial planning and strategic

Eigen unieke rekensoftware

Wij maken gebruik van unieke in eigen beheer ontwikkelde software. De ontwikkeling van deze software is zo’n 25 jaar geleden opgestart. Veel van de ontwikkelingen tijdens de continue bouw van het programma zijn een gevolg van ervaringen in de adviespraktijk. U krijgt niet alleen de zaken te zien die wij belangrijk vinden, maar vooral ook de zaken die onze relaties graag in beeld hebben.

De door u aangeleverde gegevens en de door ons gemaakte berekeningen worden overzichtelijk en gedetailleerd voor u in beeld gebracht. Wij zijn van mening dat niet alleen de uitkomsten van belang zijn, maar ook de onderbouwingen daarvan. Pas dan krijgt u echt inzicht in wat u gaat doen en kunt u de juiste beslissingen nemen. Dat klinkt logisch, maar veel (commerciële) softwarepakketten slaan de, in onze ogen zo belangrijke tussenstappen, vaak over.

Ondanks dat er nog geen sprake is van een advies gaan wij al wel persoonlijk voor u aan de slag. Bij het maken van de berekeningen zullen wij zoveel mogelijk rekening houden met de fiscaliteiten, de (on)mogelijkheden en zetten wij onze kennis uit de adviespraktijk in.

 
ur
 

Wat zijn de kosten?

Bent u een starter en gaat u voor het eerst een hypotheek afsluiten, dan betaalt u € 139,- voor de uitgebreide uitwerking.

Heeft u een woning, een hypotheek en gaat u verbouwen of consumptief opnemen (verhoging hypotheek), dan bedragen de kosten € 199,-.

Heeft u een woning en gaat u verhuizen, dan berekenen wij € 229,-.

Stel dat u op zoek gaat naar een (andere) woning en u wenst voor de woningen waarin u interesse heeft een aangepaste berekening te ontvangen, dan bieden wij een arrangement aan voor € 495,-. U tekent daarvoor een opdrachtbevestiging en kunt ons dan bij interesse voor een woning benaderen voor overleg of een aangepaste berekening. Wij gaan dan wel uw gegevens opvragen en beoordelen, aangezien wij dan ook voor u een kredietverklaring kunnen afgeven (daarin geven wij aan dat wij met u al de nodige berekeningen hebben gemaakt). Dit wordt veelal positief beoordeeld door de verkopende partij. 

 
ur
 
Handshake

de kosten op een rij

Starter

Bent u een starter en gaat u voor het eerst een hypotheek afsluiten, dan betaalt u € 139,- voor de uitgebreide uitwerking.

Verbouwen

Heeft u een woning, een hypotheek en gaat u verbouwen of consumptief opnemen (verhoging hypotheek), dan bedragen de kosten € 199,-.

Verhuizen

Heeft u een woning en gaat u verhuizen, dan berekenen wij       € 229,-.

Aangepaste berekening

Stel dat u op zoek gaat naar een (andere) woning en u wenst voor de woningen waarin u interesse heeft een aangepaste berekening te ontvangen, dan bieden wij een arrangement aan voor € 495,-.

Verreken de kosten!

Stel dat u besluit een (andere) woning aan te kopen of uw hypotheek aan te passen, en u besluit dat via ons kantoor te doen, dan krijgt u de reeds aan ons betaalde kosten retour (wij verrekenen die dan met de factuur). U bent uiteraard vrij in de keuze van de adviseur waar u verder het traject mee opstart.

De route

U wilt een berekening laten maken? Download dan het inventarisatieformulier en vul die zo compleet mogelijk in (lees ook zeker de toelichting even door). Mail dit ingevulde formulier naar ons. 

Na ontvangst van uw gegevens gaan wij voor u aan de slag en melden ons als het document klaar staat. U ontvangt dan van ons een factuur (in de meeste gevallen fiscaal aftrekbaar). Na betaling van de factuur sturen wij u het document toe.

Bent u geïnteresseerd in onze werkwijze en wenst u eerst nadere informatie, neemt u dan gerust contact met ons op voor een toelichting of overleg.