TMA

Doe het zelf Hypotheek

Keuzes

Hypotheken zijn er in allerlei vormen. U kunt uiteraard alles zelf doen: uw eigen hypotheekadvies maken en op zoek gaan naar een aanbieder van geld. Echter gezien de enorme hoeveelheid fiscale zaken die een rol spelen is dit een haast onmogelijke opgave voor iemand die niet dagelijks met deze materie bezig is.

U kunt ook overwegen bepaalde zaken zelf te doen, bijvoorbeeld het shoppen bij de banken of het advies inwinnen bij een onafhankelijk adviseur. U maakt dan samen met de adviseur een volledig advies waarmee u verder kunt. U weet dan zeker dat u op zoek gaat naar een hypotheek die bij u past en is afgestemd op uw persoonlijke en financiële situatie. U bent natuurlijk vrij om na het adviestraject alsnog de zaken verder met TMA Consultancy te regelen.

Provisieverbod

per 1-1-2013 is er een volledig provisieverbod van toepassing voor complexe producten. Ook bij een bank zult u een factuur gaan ontvangen voor het advies. Laat u vooral niet verleiden door eventuele lagere tarieven, u krijgt namelijk geen onafhankelijk advies en u krijgt geen alternatieven aangeboden

Online afsluiten

Het afsluiten van financiële producten via internet is niet gratis. Indien u op een vergelijkingssite een financieel product aanschaft, dan wordt daar op verdiend door de aanbieder door u een factuur te sturen.

bijzondere voorwaarden

Er zijn enorm veel hypotheekvarianten op de markt. Bent u zich er van bewust dat het kiezen voor de goedkoopste aanbieder gepaard kan gaan met voorwaarden die u niet wenst. Te vaak komen wij mensen tegen die niet op de hoogte zijn van vervelende bepalingen zoals boetes etc.

overgangsregeling

Als u al een hypotheek heeft en die na 1-1-2013 gaat aanpassen, dan krijgt u met (wederom) een overgangsregeling te maken. Het wordt alleen maar lastiger om het volledige overzicht te behouden. Dit is ook al bevestigd door medewerkers van toezichthoudende instanties. De adviesbehoefte wordt alleen maar groter